Als u een vintage led lamp wil gaan kopen zult u zich een aantal technische termen aan moeten leren. Door een hoog aanbod is de gegeven informatie niet altijd duidelijk. Daarnaast zijn er veel moeilijke termen waar je even doorheen moet. Vintage LED lamp kopen ? We hebben hieronder informatie en tips verzameld waarmee we het u zo makkelijk mogelijk willen maken om de juiste led lamp te kiezen. Een aantal belangrijke zaken:

Betrouwbaarheid leverancier

De betrouwbaarheid van een leverancier is belangrijk bij het aankopen van led lampen. U wilt een betrouwbaar product en een goede service. Er zijn een paar belangrijke punten waaraan u dit kunt afmeten:

– Reviews van klanten

Bekijk altijd de reviews van andere klanten. Krijgt het bedrijf goede reviews van klanten, dan is dit een teken van goede betrouwbare producten. De meeste website’s hebben een beoordelings systeem op de website. Vul zelf ook altijd een review in, ook al wordt hierom niet gevraagd. U helpt hiermee de klant na u de juiste keuze te maken.

– Bereikbaarheid

Let goed op of er duidelijke contactgegevens worden vermeld op de website zoals adresgegevens, een kamer van koophandel nummer, btw nummer en een telefoonnummer. Een goede bereikbaarheid is belangrijk wanneer u problemen  ervaart. Tevens weet u gelijk van wie u koopt. U kunt ons altijd bereiken als u een vintage LED lamp wilt kopen.

– Keurmerken en certificering

Aan de hand van keurmerken kunt u zien aan welke standaarden een webshop voldoet. Alle Europese landen die verlichting importen moeten voorzien zijn van een CE en ROHS keurmerk. Dit geeft aan dat de lampen gekeurd zijn en duurzaam geproduceerd worden. Alle lampen bij DB Led zijn zowel CE als ROHS gekeurd. Dit betekent dat onze producten veilig te gebruiken zijn.

– Garantie Vintage led lampen?

Let altijd goed op de garantie die de winkelier biedt. Wij bieden u standaard fabrieksgarantie. Een veilig gevoel.

Lichtopbrengst

Het beste kunt kijken naar het aantal lumen van de lamp, i.p.v. het aantal watts aangezien deze niet altijd hetzelfde zijn. Verschillen in coating en kleur temperatuur kunnen dit soms ver uiteen zetten. U kunt hier meer over lezen op onze pagina “Hoe kies ik het juiste vermogen”

Kleurtemperatuur

De temperatuur van het licht kan verschil zijn tussen een onaangename verlichting of juist een gezellig. Vooral met vintage LED lampen is de kleurtemperatuur erg laag en zorgt voor gezellig licht. Een te lage temperatuur zorgt voor erg geel licht, te hoog en het licht kleurt blauw. Zorg ervoor dat kleurtemperatuur kiest!

Wel of niet dimbaar

Vaak zijn moderne LED lampen niet dimbaar, let hier goed op lampen kunnen gaan brommen of flikkeren als deze niet geschikt zijn om te dimmen.
Al onze LED lampen zijn dimbaar dus hier hoeft u bij ons niet op te letten.

De prijs

Voor veel mensen is  prijs één van de belangrijkste punten. We adviseren u echter om niet de meeste goedkope lampen te zoeken. Kwaliteit verschil is erg groot als het aankomt op Vintage LED lampen.

Let op de afmetingen

U wilt een vintage LED lamp kopen let dan goed op de afmetingen en of deze wel bij het design van uw lampen past. Of als u een complete lamp zoekt dan kunt u hier kijken.

Levensduur

Levensduur van LED lampen kunnen erg uiteen lopen, let hier dus goed op. Al onze lampen zijn getest op 15000 brand uren.